Home » Voedingsindustrie » Bewerkte voeding » (VIDEO) Na het zien hoe gummy snoepjes worden gemaakt, eet je ze nooit meer

(VIDEO) Na het zien hoe gummy snoepjes worden gemaakt, eet je ze nooit meer

Als volwassenen kennen we allemaal wel de gevaren van snoepjes voor onze gezondheid. Maar zo nu en dan krijgen we toch te maken met de verleiding om winegums of andere gummy snoepjes in de winkel te kopen. Maar na het bekijken van de bovenstaande video is er een kans dat je nooit meer iets met deze snoepjes te maken wilt hebben.

Gelatine in gummy snoepjes
Misschien heb je wel een vegetarische of Joodse/moslim vriend gekend die geen gummy beertjes wilde eten omdat in deze snoepjes gelatine zit. Gelatine wordt gebruikt om de snoepjes er lekker uit te laten zien. Maar het is ook een middel dat wordt gemaakt van dierlijke huiden en botten. Alleen hierdoor al zouden er alarmbelletjes bij je moeten gaan rinkelen.

Beelden video bewust in omgekeerde richting
De Belgische filmmaker Alina Kneepkens liet in een gruwelijke korte film tot in detail zien hoe gummy snoepjes worden gemaakt. De film toont de beelden bewust in de omgekeerde richting, door hiermee te laten zien wat we allemaal naar binnen schuiven zonder te weten waar het vandaan komt. Tijdens het kijken naar de beelden, krijg je te zien uit welke bloederige hoek de snoepjes vandaan komen.

Varkens moeten eerst worden geslacht en in brand gestoken
De film laat de walgelijke manier zien hoe ons voedsel wordt gemaakt. Om jou te laten genieten van de zoete gummy snoepjes, moeten varkens geslacht worden, in brand gestoken worden en ontdaan worden van hun huid. Hun pezen en botten worden ook gebruikt voor andere producten, zoals cola flessen en marshmallows.

Eye-opener
“Ik kreeg de opdracht om een aantal korte ‘terugkijkende’ docu-video’s te maken die de productie van ons voedsel laten zien. Ik heb een flink aantal slachthuizen van binnen gezien en voorbeelden van zowel de industriële als ambachtelijke productie van levensmiddelen. Dit was voor mij een echte eye-opener”, aldus Kneepkens op haar website over de eye-opening documentaires. “Gummy is snoep. Maar slechts weinig mensen weten dat ze zijn gemaakt van gelatine van varkenshuiden.”, concludeert ze aan het einde van haar video.

Vegetarische opties
“Gelukkig” is er ook vegetarisch snoepgoed, dat o.a. gemaakt wordt van agar, één van de meest populaire vervangingsmiddelen voor gelatine. Agar wordt verkregen uit algen. Dus als je dan toch gummy snoepjes wilt blijven eten zul je blij zijn dat er andere opties zijn.

E-nummers en risico’s
Wil je weten welke E-nummers schadelijk zijn, wat de risico’s zijn voor onze gezondheid en in welke landen ze buiten de EU zijn verboden? Download dan mijn gratis eBook door hier te klikken.

Erkin Oksak

Erkin Oksak

Oprichter Healthwatch Nederland
Ik vind dat mensen zich bewust moeten zijn van wat ze eten en in hun lichaam binnenkrijgen. In mijn ogen levert de voedingsindustrie een belangrijke bijdrage aan de huidige chronische ziekten in onze samenleving. Goede voeding, geen medicijnen, is de sleutel tot een goede gezondheid. Klik hier voor mijn persoonlijk verhaal en motivatie »
Erkin Oksak

@Healthwatch_NL

Healthwatch strijdt tegen misstanden en corruptie in de voedings- en farmaceutische industrie.
Optimistische vrouwen sterven minder vaak aan een chronische ziekte - https://t.co/g3VsZOF3JC https://t.co/GmzQGpNbgg - 12 uur ago
Erkin Oksak
Erkin Oksak
Neem je gezondheid in eigen hand. Krijg gratis toegang tot een bibliotheek van 5 gratis eBooks waaronder "E-nummers en risico's" en "Top 60 toepassingen van Baking Soda" en blijf per mail op de hoogte van onthullend gezondheidsnieuws.
(Geen zorgen. Jouw emailadres wordt niet verstrekt aan derden. Je kunt je altijd uitschrijven. Privacy- en Spambeleid)
Momentje...
Nog 1 stap. Check nog even je inbox om jouw emailadres te bevestigen.
Er ging iets niet goed.

Reageer (jouw emailadres wordt NIET gepubliceerd)

5 Reacties op "(VIDEO) Na het zien hoe gummy snoepjes worden gemaakt, eet je ze nooit meer"

Sorteer:   nieuwste | oudste | meest gestemde
Jeanne

Of artsen worden betaald om mee te werkenom medicatie voor te schrijven

r.f.s

het een bijproduct. dan moet je helemaal geen (varkens)vlees meer eten.

Merugia

Ik eet allang deze snoepjes niet meer. Vroeger wel maar nu niet meer. Bah! .

Robina

Vanaf NU ..eet ik ze ook NOOIT meer.

Thecla

op zich niets onnatuurlijks, men weet dat van een varken alles bruikbaar is, van kop tot staart en poten, als men al dagelijks kilo’s van die snoepjes eet, dan heb je een probleem, denk ik , als alles maar hygiënisch gebeurt !

wpDiscuz
Close
error: Waarschuwing: Inhoud is beveiligd!

Download mijn gratis eBook

"E-nummers met risico's"

In welke producten zit bijvoorbeeld Aspartaam (E951)?

Blijf per mail op de hoogte van onthullend gezondheidsnieuws

(Geen zorgen. Jouw emailadres wordt niet verstrekt aan derden)

SLUIT

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws dat jou helpt jouw gezondheid in eigen hand te nemen.

 

WAT JE KUNT VERWACHTEN

WANNEER JIJ JE INSCHRIJFT

 

  • - gratis eBooks waaronder "E-nummers en risico's" en  "Top 60 toepassingen van Baking Soda"
    - artikelen die waarschuwen voor bepaalde voedingsproducten 
  • - artikelen die corruptie en misstanden binnen de farmaceutische, voedings- en chemische industrie openbaren
  • tips om je gezondheid te bevorderen met behulp van natuurlijke remedies 

Neem je gezondheid

in eigen hand

SLUIT

Nog 1 stap. Check je inbox om je emailadres te bevestigen. (Klik hier als je geen email krijgt)